Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de Liantis Urban Trail Kortrijk.

Naast de unieke ervaring om Kortrijk op loopschoenen te (her)ontdekken, bieden we alle deelnemers van de Liantis Urban Trail Kortrijk een uitgebreid deelnamepakket:

Loopshirt

Elke deelnemer ontvangt een uniek Liantis Urban Trail Kortrijk T-shirt, zodat je ook nadien kan tonen dat jij erbij was! Bij de inschrijving kan je je gewenste maat aanduiden, dit is geen garantie dat deze nog beschikbaar is op het moment van de afhaling. Hoe vroeger je het T-shirt komt ophalen, hoe groter de kans dat je de gewenste maat hebt!

En verder…

 • Gratis bewaarplaats voor sporttassen
 • 2 bevoorradingen onderweg bij het parcours van de 12 km
 • 1 bevoorrading op het parcours van de 7 km.
 • Aquarius, Protein kwark, Lu suikerwafel en Grany koek aan de finish
 • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info

Onder het motto ‘Unlock the Power of Girls’ wil Plan International België dat meisjes overal ter wereld de sleutel in handen hebben om te kunnen leren, leiden, beslissen en zich ontplooien. Schrijf je online in en stort € 5  of €20 (incl Plan International België loopshirt & buff) extra ten voordele van ons sportproject voor meisjes in Senegal.

Meer info op https://www.planinternational.be/

PROGRAMMA

 • 19u: afhalen borstnummers en start inschrijvingen ter plaatse
 • 20u00 – 20u20: start in 2 waves
 • 22u30: sluiting finish


LOCATIE

Guldensporencollege Kaai, Diksmuidekaai 6 – 8500 Kortrijk

 • Start en finish
 • Afhalen borstnummer en T-shirt
 • Helpdesk en wissels
 • Bewaarplaats sporttassen

Om je in alle comfort door de straatjes, op trapjes en door de gebouwen te laten lopen tijdens de Liantis Urban Trail Kortrijk zullen de deelnemers in 2 waves vertrekken met telkens een pauze van ongeveer 20 minuten. Je kiest bij je inschrijving zelf je tijdslot.

 • 20u00: start wave 1                      
 • 20u20: start wave 2


WAAROM STARTEN IN WAVES?

Deze startprocedure in waves moet er samen met de zandloperstart voor zorgen dat er geen wachttijden bij smallere doorgangen zijn. Een zandloperstart bestaat uit een vernauwing ter hoogte van de startlijn. Op die manier duurt het langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen en volop genieten van het al het moois dat het parcours te bieden heeft.

KAN IK STARTEN IN DEZELFDE WAVE ALS MIJN VRIENDEN/FAMILIE/COLLEGA’S?

Met je toegewezen wave kan je steeds in een latere wave starten, maar nooit in een eerdere wave. Als je met vrienden wil samenlopen die een andere wave hebben, kunnen jullie samen starten in de toegewezen wave die het laatste start.

Voorbeeld

Jij hebt startwave 1, je looppartner startwave 2

 •  Jullie kunnen NIET samen starten in wave 1
 • Jullie kunnen samen starten in wave 2

De Liantis Urban Trail® is een unieke beleving en geen wedstrijd. Een ontdekking van de stad op loopschoenen. Uit respect voor de bewoners houden we rekening met de bereikbaarheid van het stadscentrum met het openbaar vervoer. Daarom wordt er voor de Liantis Urban Trail Kortrijk geen tijdsopname voorzien.

AFHALEN BORSTNUMMER

Wie ingeschreven is, ontvangt een e-ticket waarop de startwave vermeld staat. Met dit e-ticket (op je smartphone) kan je op zaterdag 10 december vanaf 19u00 aan het Guldensporencollege je borstnummer afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je e-mails.

Wie ingeschreven is via een groep kan zijn/haar borstnummer niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de borstnummers van de hele groep.

Opgelet: de borstnummers worden niet thuis toegestuurd!

AFHALEN T-SHIRT

Het afhalen van je T-shirt gebeurt op vertoon van je borstnummer. Er is een T-shirtvakje voorzien op je borstnummer dat bij afhaling afgevinkt wordt. Er zijn T-shirts voor vrouwen en mannen beschikbaar in de volgende maten: S, M, L en XL.

Let wel: het aanduiden van de gewenste maat bij het inschrijvingen is louter informatief & geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

We voorzien 1 bevoorrading met water op het parcours van 7 km en 2 bevoorradingsposten voor de lange afstand. Hier zullen GEEN wegwerpbekertjes beschikbaar zijn voor de deelnemers. Elke deelnemer moet zijn of haar eigen bekertje meenemen. Op de dag van het event is het mogelijk om een opvouwbaar siliconen bekertje te kopen voor € 3.

Vanaf 19u00 kan je je sporttas afgeven aan de stand “bewaarplaats sporttassen”. Je krijgt een genummerde sticker op je tas gekleefd. Hetzelfde nummer komt ook op je borstnummer. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met “vestiairesticker” je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

De eventsite is gelegen op het Guldensporencollege Kaai (Diksmuidekaai 6, Kortrijk) en perfect bereikbaar met de auto, per fiets of te voet.

Met de auto

De openbare parkings in de nabije omgeving van de eventsite zijn Parking P6 Broeltorens (Ijzerkaai 16) en Parking P7 Budabrug (Dam 1). Van daaruit bereik je makkelijk de eventsite.

Met de trein

Het station van Kortrijk is gelegen op 1,3km en 15 minuten wandelen. Met De Lijn rijden buslijnen 6,4 en 51 naar de eventsite (halte Guldensporencollege Kaai)

Met de bus (De Lijn)

Kom je met de bus, check dan even de routeplanner van De Lijn naar de halte “Guldensporencollege Kaai” via deze link.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.