Locaties

Texture Museum

Dit gebouw is één van de belangrijkste overblijfselen van de vlasnijverheid.

Het staat symbool voor het belang dat de internationale linnensector aan het gewas hechtte.

Nu is het een modern museum. Door de hedendaagse industriële elementen te gebruiken, kozen ze ervoor om het industriële verleden van het gebouw extra in de verf te zetten.

Historisch stadhuis

Wat een prachtig gebouw!  In de nissen in de voorgevel zie je beelden van de voornaamste graven van Vlaanderen.  Wij nemen een kijkje in de Beatrijszaal!

Het begijnhof

Het Sint-Elisabethbegijnhof dateert uit 1238 en werd in 1998 opgenomen op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Een uniek stukje geschiedenis in het hart van Kortrijk.

Guldensporenstadion

KV Kortrijk speelt in dit Guldensporenstadion zijn thuiswedstrijden. Het stadion heeft een capaciteit van 9.399 plaatsen. Uniek voor deze Urban Trail loop je door het stadion!

Café De Max

Partijtje bowlen? We lopen op deze Liantis Urban Trail dwars door de bowlingbanen van Café De Max. Wie weet spot jij er een strike…

Shooters!

Net als bij Café De Max spelen ook hier de ballen een hoofdrol. We lopen echter door een trendy pool hall, waar de ballen net iets kleiner zijn, maar daarom niet minder leuk.

Broeltorens

Deze twee torens bevinden zich langs de Broelkaai en Verzetskaai. De beide torens met een brug over de Leie dateren uit de middeleeuwen en zijn een beschermd monument.

Worldkarts

WORLDKARTS is er niet enkel en alleen voor de geoefende karters, maar ook voor hen die als eerste kennismaking eens willen proeven van de sensatie om in een kart te racen.

LAGO Openluchtzwembad

Op zaterdagavond 10 december heeft iedereen loopschoenen aan, dus niet het juiste moment om een heerlijke duik te nemen in het Lago Openluchtzwembad waar we door passeren.

Deelfabriek

Uitgebreid shoppen zit er op zaterdagavond 10 december niet in, maar we laten je al lopend kennis maken met de Deelfabriek. De Deelfabriek staat voor een nieuwe manier van leven en kijken die inspeelt op de groeiende trend van deel- en hergebruikeconomie.

Howest – The Penta

Dit nieuwe campusgebouw van de Howest Hogeschool is een duurzame ontmoetingsplaats waar leren, studeren, ontdekken en vergaderen in een comfortabele, stimulerende omgeving mogelijk is.